Rasa Hati
بسم الله الرحمن الرحيم 
سبحن الله والحمد لله والله أكبر 

Baru je buat rutin macam biasa tikamana saya online.. blogwalking.. blog pertama yang dibuka, of course la my lovely blog..tengok status, Mujaddid Revolusi Muslimah.. 5 minggu lalu..  

Memang sah, dah lebih sebulan tak update blog.. tak tahulah kenapa..kata nak gilap skill menulis, tapi blog sendiri, MasyaAllah susah betul nak di update.. just be a silent reader, silent observer..*_* 

Banyak sangat isu-isu besar yang berlaku akhir-akhir nie.. di musim-musim nak tunggu bila pilihnraya umum akan diumumkan.. antara yang paling besar:
(pada pandangan sisi saya- hasil tunjuk ajar Cikgu Azmi TERAS)
-BERSIH 3.0.. dan FATWANYA...BERSIH 4.0?? 
-IRSHAD MANJI 

Saya bukanlah orang yang pandai untuk menganalisa isu semasa, hanya sekadar menjadi silent reader dan silent observer.. tak tahulah sehingga ke mana silent saya ni.. *_*

***

Apa-apa pun, i'm still learning and i want to be myself.. 
belajar memahami diri sendiri yang sekarang dah tahun 3 di UIA.. 
belajar memahami suasana sekeliling di mana tempat saya berada.. 
belajar memahami insan-insan yang bersama saya setiap hari.. 
belajar memahami apa perancangan saya di masa hadapan.. 

Setiap orang ada pengalaman hidup masing-masing.. pahit, manis, masam, masin.. semua ada rasa-rasa ni.. How we cope the challenges, back to ourself.. sape yang kita cari, di mana tempatnya.. hanya kita yang tahu mana yang terbaik..(of course Allah Maha Mengetahui setiap sesuatu).

***

Pejam celik pejam celik, dah di akhir sem untuk sesi pengajian 2011/2012. Alhamdulillah saya dah lepas 2 paper exam yang dicentalized. Berbaki lagi 3 paper yang agak jauh beza masanya. Satu peluang yang berharga untuk mengulangkaji..(sepatutnya..^_^)

" Salam imtihan buat semua sahabat-sahabat"

***

Minggu lepas, sangat seronok dengan Majlis Wada' yang dibuat untuk usrah. Kenangan usrah memang susah dilupakan sebab melalui inilah saya mengenal dunia tarbiyah, saya mengenal erti sebuah ukhuwah..^_^

"Kenangan dari anak2 tersayang" 

***
Banyak rupanya nak tulis, tapi menulis tanpa mana-mana rujukan. Sekadar kongsi rasa dari hati.. 
Kadang-kadang, bila blogwalking.. terasa kerdil dengan diri sendiri sebab kagum melihat blog sahabat-sahabat yang sangat matang dan mantap pengisiannya.. Teringin untuk jadi seperti mereka, tapi saya masih belum mampu, dengan kadar diri yang agak buta IT dan skill yang masih lemah..(*_*) 

 Bersabarlah duhai hati..

0 Responses

Catat Komen